De overheid bereiken
De overheid neemt diverse producten en diensten af.

Denk aan:

  • Bouwprojecten / vastgoed,
  • Automatiseringsprojecten (ICT),
  • Coachingstrajecten (opleidingen),
  • Recruitment & wervingsprojecten,
  • Kantoorartikelen / meubels,
  • Duurzaamheids- en energieprojecten
  • Etcetera.

Als verkopende partij kan het interessant zijn om aan tafel te komen met de overheid.

So far, so good.

Maar hoe bereik je de overheid?

Transparantie
Een bezoek aan de overheidswebsite van een gemeente of provincie leidt niet snel tot het gewenste resultaat. Uit inventarisatie bij onderzoeksbureau OverheidinNederland.nl blijkt dat van alle politieke bestuurders met name de contactgegevens van de burgemeester het moeilijkst (!) te vinden is. Frappant, aangezien de burgemeester de eerste burger van de gemeente is.
Alles is relatief. Contactgegevens van topambtenaren, afdelingshoofden, teamleiders, cluster- en sectorhoofden, staffunctionarissen en beleidsmedewerkers ontbreken zelfs helemaal op de overheidswebsites.

Het gevolg is dat potentiële opdrachtgevers niet de gewenste persoon binnen de gemeente bereiken. Dit is afhankelijk van de deskundigheid van de eerste contactpersoon; de telefoniste. Aan haar (hem) kun je overigens niet verwachten dat ze (hij) alle personeelsleden van de overheid kent.


Oplossing: bereik de overheid wel
Ga naar Overheid in Nederland en klik de gewenste overheidslaag aan. Binnen enkele seconde vindt u de contactgegevens van elke overheidsbestuurder in Nederland. Ook kunt u rechtsboven op de site van Overheid in Nederland zoeken op een overheidsbestuurder. Dan weet u meteen waar de desbetreffende persoon werkzaam is.

Afhankelijk van de provincie zoekt u de eigen overheidsadressen op. Klik op onderstaande links en u vindt de topambtenaar, politieke bestuurder (raadslid/wethouder/burgemeester/gedeputeerde/CdK/lid van Provinciale Staten/ambtenaren etc) direct:

Bovenstaande betekent dat u rechtstreeks in contact kunt treden met het politiek kader van de VVD, CDA, PvdA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, PVV, 50PLUS, Partij voor de Dieren en alle lokale en politieke partijen in Nederland.

Contactgegevens van de Tweede Kamer, contactgegevens van de Eerste Kamer en contactgegeven van Nederlandse Europarlementaries kunt u ook snel vinden.

De overheid is er voor eenieder. Bij de verkiezingen hebben we invloed op het beleid bij de overheid. En tussen de verkiezingen in kunt u via OverheidinNederland.nl rechtstreeks met de overheid in contact treden.


Contactpersonen overheid
‘Daar ga ik niet over’ wordt weleens gezegd binnen de overheid. Door gericht de juiste personen binnen de overheid te benaderen (met de juiste portefeuille, verantwoordelijkheden) en met de juiste aanhef, kunt u scoren.


Onderzoeksbureau OverheidinNederland.nl: kennis spreekt
Op dit moment bevat OverheidinNederland.nl meer dan 29.500 adressen van verantwoordelijke personen binnen de overheid. Het aantal contactpersonen binnen de overheid groeit dagelijks. Door feedback en suggesties van gebruikers groeit de overheidsdatabase mee.

Heeft u hier vragen over dan kunt u altijd contact opnemen via info@overheidinnederland.nl. Voor elke vraag is een antwoord.

overheidsadressen