Burger overheid bedrijfsleven

Wisselwerking burgers, overheid en het bedrijfsleven.


Er zit toekomst in de geschiedenis.

Ervaring is de optelsom van gemaakte fouten. In dat kader kan geschiedenis ook gezien worden. Leer van het verleden.

Aangezien de ‘winnaars’ (uit het verleden) de geschiedenisboeken opstellen, ontstaat er een gekleurd beeld.

Terwijl in Nederland gesproken wordt over de ‘slechte’ Vikingen, worden ze in Noorwegen beschreven als helden. Terwijl in Nederland geschreven wordt over de heldendaden van Willem van Oranje (in 2012 benoemd tot grootste Nederlander), hebben de Spanjaarden hier een andere visie over. En wat denkt u van de indianen, die in de verte ineens het schip van ontdekkingsreiziger Colombus zagen aankomen..
#Help


De ‘winnaars’ notuleren

Zoals uit het vorige artikel naar voren kwam, is het subjectief om te bepalen wat goed of fout is. Hier komt een nieuwe dimensie bij: Wat vormt de uitgangspositie?


Regeren is reflecteren & reageren

Stel dat wij ons momenteel bevinden in de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk.

Nederland vertoont allemaal symptomen, die dit bevestigen. De autosnelwegen zijn aangelegd, we kunnen kaviaar om de hoek kopen en elke inwoner kan de beschikking hebben over een (luxe) bad. Laat tevens alle was maar liggen, want het is inmiddels ingeburgerd dat iemand anders deze zooi opruimt (poetsvrouw).

Ik sluit me aan bij de stelling dat de welzijn nog nooit zo hoog is geweest.


Like

We leven, net zoals destijds in het Romeinse Rijk, met alle luxe van dien. We delen onze rijkdom met onszelf door het breed weg te zetten op Facebook en Twitter. Hiermee positioneren we ons zelf als een ware Caesar / Cleopatra.

Tegelijkertijd zijn er hier en daar wat onenigheden tussen groepen mensen richting het Rijk (regering), maar dat wordt ‘opgelost’. Ook gebeurt er iets ver weg met de aanvoerstromen van goederen (China), maar met de mentaliteit van een ‘Willem van Oranje’ lossen we dat ook wel op of denken we dat er wel een oplossing komt.

Doemdenkers praten over een naderend ravijn; anderen praten over een Trots en ondernemende handelsnatie.

De slag van Waterloo is echter een brug te ver..


Follow the leader
Wie was de leider in het Romeinse Rijk? Ondanks dat er destijds geen opinieonderzoek was, durf ik de stelling aan dat de meeste Romeinen Caesar invulden.

Wie is de betwiste leider op dit moment in Europa? Of zit de -toekomstige- leider misschien wel buiten Europa?

Help, de barbaren komen…

Help, ze nemen veel geld mee..

 


Den Haag & wereld.