Geert Wilders en Minister-President Mark Rutte.

Twee politici, die regelmatig met elkaar in debat zijn. Uit elk debat komt naar voren, dat er een verschil zit tussen gelijk krijgen en gelijk hebben.


‘De Wereld van Sofie’
De wereld wordt anders, als je een (rode) bril op zet. Denk aan John Lennon. Met z’n rode ronde glazen..

You may say I’m a dreamer
But I’m not the only one

In de wereld van Sofie (geweldig boek) wordt aangegeven hoe je zelf de wereld kunt veranderen. Uiteindelijk ben je namelijk zelf degene die bepaalt wat je ziet, ervaart en -daardoor- vindt.

Als je een groene bril op zet, dan zie je alles groen. Zet een blauwe bril op en je ziet alles blauw..


Carnaval
In het zuiden van het land wordt komende week carnaval gevierd. Iedereen zet hierbij ‘ook een bril op’. Nu in de hoedanigheid van het aantrekken van andere kleren.

Interessant is om te zien, dat mensen -daardoor- anders opereren. Dit komt deels door de kleding, deels door de alcoholische dranken.

Debat?
De grootste coalitiepartij (VVD) en de grootste oppositiepartij (PVV, volgens de peilingen) zijn niet in debat met elkaar. Ze hebben verschillende brillen op en handelen daar ook naar. De ene heeft het over ‘belastingmaatregelen’ , de andere over levensbeschouwingen.

Doordat jij, als kiezer, ook nog eens een bril op hebt, ontstaat er ruis. Ruis wat vervolgens wordt toegeschreven aan de politiek. Den Haag snapt er niets van….

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet.

Bestuurders Nederland

Denk de brillen er maar bij…

Nb. Ik draag zelf ook een bril (MH). En ‘ik’ is in dit geval de auteur..