Mark Rutte en Lodewijk Asscher in YouTube-film Overheid in Nederland

Mark Rutte en Lodewijk Asscher.
Samen (be)sturen ze Nederland. Dagelijks staan hun prestaties in de media.

Uitgaande van de vorige blog (Zet eens een bril op) kan worden ingebeeld dat we ons REALTIME in een aflevering van House of Cards bevinden. Niet kijken, maar kiezen.

Geen ondertiteling nodig
Stel dat je je momenteel echt bevindt in de serie House of Cards..  ….dan kun je anders naar de diverse politieke affaires kijken.

Er wordt modder gegooid. In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen kan eigenlijk niet gesproken worden over modder. Het zijn meer bakstenen.

Daarbij wordt de laatste tijd veel gewezen naar de affaires binnen de politiek van Limburg. Alsof daar de maffia zich bevindt. Als buitenstaander is het altijd makkelijk oordelen.

De beste stuurlui staan aan de wal 
Andermans problemen zijn altijd makkelijker op te lossen dan de eigen problemen. Denk aan de laatste keer dat je op het terras zat. Wat heb je toen gezegd over de voorbijkomende voetgangers?

Geen toeval
Zoals je in House of Cards kunt zien, wordt, vooraf, gestuurd.

In de politiek bestaat geen toeval. Bij toeval ( lees: pech) zit je zelf niet meer achter het stuur. Je beschouwt jezelf dan als een fietspad. Het overkomt je allemaal.

Mark Rutte en Lodewijk Asscher weten precies waar ze naar toe fietsen. Als persoon stuur je ook zelf. Toeval bestaat mijn inziens (daarom) niet.

En ga nu maar eens de krant lezen. Je zult zien dat al het geschreven (politiek) nieuws geen toeval is.

Als acteur van House of Cards kun je nu de magische vraag stellen: wie  wordt vandaag gepiepeld? En waarom?

De overheid in beweging. De overheid leeft.