Sinds vorige maand hebben we bij Toponderzoek een nieuwe collega. Vanaf nu kan men bij Valérie Kusters terecht voor alle informatie rondom de Tip-burgerpanels. Wij hebben Valérie een aantal vragen gesteld om zich voor te stellen.

Wie is Valérie Kusters?

Mijn naam is Valérie Kusters en ben sinds oktober werkzaam bij Toponderzoek als junior onderzoeker. Mijn achtergrond ligt in de Sociologie en heb zowel de Bachelor als Master Sociologie gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen en afgelopen jaren heb ik mij dan ook ontfermd over de sociologische vraagstukken. Sociologen proberen inzicht te krijgen in maatschappelijke problemen en onderzoeken hoe de samenleving ons beïnvloedt, waarbij alle thema’s aan bod komen: veiligheid, ongelijkheid, verbondenheid en nog veel meer!

Wat ga je doen bij Toponderzoek?

Ik ben het aanspreekpunt voor de Tip-burgerpanels in Nederland. Concreet betekent dit dat ik dagelijks bezig ben met het zoeken naar actuele onderwerpen, het opstellen van de vragenlijsten, het rapporteren en het terugkoppelen van de resultaten. Bij mij kun je altijd terecht met vragen over de Tip-burgerpanels.

Vertel eens over de eerste maand bij Toponderzoek, wat is je opgevallen?

Sinds oktober ben ik werkzaam bij Toponderzoek. Vanaf de eerste dag ben ik zelf al aan de slag gegaan met de burgerpanels, door bijvoorbeeld het opstellen van de vragenlijsten.

Naast het opstellen van de vragenlijsten, ben ik langzaam ingerold in het onderzoekleven en ben ik steeds meer verantwoordelijkheid gaan dragen over de burgerpanels. Al doende leert men, zeggen ze wel eens toch?

Verder is Toponderzoek een leuke dynamische organisatie met veel kennis en mogelijkheden over/tot onderzoek. Doordat we met een klein team zijn, leer je elkaar echt kennen en kun je bouwen op elkaars kwaliteiten. Top!

Wil je meer informatie over burgerpanels of over Valérie? Neem dan contact met haar op via 085-4860100.