Sid Lemmen

Mijn naam is Sid Lemmen en ik ben 21 jaar oud. In mijn vrije tijd ben ik veel aanwezig bij RKsv-Wittenhorst als vrijwilliger. Op dit moment ben ik bezig met mijn stage bij Toponderzoek in Horst. Hoe ik hier terecht ben gekomen? Dat zal ik hieronder vertellen. 

De eerste opleiding

Afgelopen jaar ben ik aan de opleiding ‘Marketing en communicatie niveau 4’ begonnen. Dit was niet mijn 1e keuze toen ik ‘klaar’ was met mijn middelbare school. In eerste instantie wilde ik heel graag de horeca in. Dit ben ik ook gaan doen in Tilburg maar dit beviel mij echter niet. Het vele reizen en niet zo’n geweldige lessen hebben ervoor gezorgd dat ik me heb uitgeschreven bij deze opleiding. Echter was er wel één vak dat ik heel leuk en interessant vond, namelijk ……

Marketing en communicatie

Ja, dit vak vond ik heel erg leuk en interessant, daardoor was mijn keuze vrij snel gemaakt. De opleiding ‘Marketing en communicatie niveau 4’ aan Gilde Opleidingen te Venray. Deze opleiding sprak mij meteen aan omdat het natuurlijk ging over het vak dat ik heel leuk vond en tevens ook een stuk dichter bij mijn woonplaats Hegelsom ligt.

De stage regelen

Het eerste jaar ging vrij snel voorbij. De lesstof was voor mij een stuk makkelijker dan voor de rest van de klas, ik heb namelijk al een groot deel van de basis gehad op mijn vorige opleiding. Aangezien het 2e leerjaar meteen begon met de stage, moest dit in het voorgaande schooljaar geregeld worden. Maar het 1e jaar werd helaas vroegtijdig beëindigd door Corona. Gelukkig had ik hierdoor wel voldoende tijd om mijn stage te regelen.

Een stage zoeken ging voor mij vrij makkelijk. Via stagemarkt.nl kwam ik al vrij snel bij Toponderzoek uit. In eerste instantie zocht ik nog even verder, mij leek het namelijk leuker om een stage te doen bij een bedrijf dat meer doet in de recreatiesector. Toen ik een vriend vertelde dat ik ook aan het twijfelen was om mijn stage bij Toponderzoek te doen kreeg ik maar één reactie van hem: ‘DOEN!’. Hij had hier namelijk ook stage gelopen en vertelde me wat voor soort bedrijf het was en hoe leuk het werk en de collega’s waren.

Nadat ik zijn verhaal had gehoord heb ik meteen contact gezocht en mocht ik gelukkig op gesprek komen. Het gesprek met Martijn (eigenaar) verliep goed en ik mocht stage komen lopen.

Toponderzoek

Zoals ik al vertelde ben ik dus stage aan het lopen bij Toponderzoek. Nou heb ik al heel wat verteld en vraag je je natuurlijk af: ‘Maar wat voor bedrijf is Toponderzoek eigenlijk?’. Dat zal ik nu gaan uitleggen.

Toponderzoek is een bedrijf uit Horst dat sterk is in het raadplegen van meningen, ervaringen en belevingen. Je kunt bij hun terecht om enquêtes en onderzoeken uit te laten zetten en zo meningen en ervaringen te ontvangen van bepaalde doelgroepen. Zo hebben ze in 79 verschillende gemeentes een Tip-burgerpanel. Hier kunnen mensen uit de betreffende gemeente zich aanmelden en zo enquêtes ontvangen en invullen om de gemeenschap mooier te maken.

Doelen

Op mijn stage heb ik natuurlijk ook een stageopleider, in mijn geval zijn dat er twee. Valérie en Klaartje. Valérie zal mij voornamelijk helpen met het inwerken in het bedrijf en de opdrachten die ik vanuit het bedrijf mag doen. Klaartje zal mij voornamelijk helpen met de schoolopdrachten en het begeleiden hierin.

Ook heb ik doelen die ik tijdens deze stage wil bereiken. In eerste instantie heb ik de volgende 2 leerdoelen, maar dit kunnen er altijd meer worden tijdens de stage:

Het bedrijfsleven leren kennen:Dit zal het doel zijn van de meeste stages, maar voor mij is dit ook het belangrijkste doel. Door een halfjaar fulltime stage te doen leer je heel goed hoe het is om in een bedrijf te werken. Dit vind ik heel belangrijk want dat is wel iets wat je de rest van je leven gaat doen.

Het vinden van de juiste stakeholders voor bepaalde onderzoeken:
Dit is een opdracht die ik vanuit Toponderzoek heb gekregen. Mijn taak is om uit te zoeken welke stakeholders (belanghebbende) bepaalde informatie kunnen gebruiken en nuttig vinden. Hier moet ik nog veel onderzoek naar doen maar het lijkt me wel leuk om dit allemaal uit te gaan zoeken.

Dit was wel zo’n beetje alle informatie die ik tot nu toe heb kunnen geven. Welke werkzaamheden ik de eerste +/- 10 weken uitgevoerd heb en welke resultaten ik behaald heb? Dat zal ik allemaal in de volgende blog vertellen.

Bedankt voor het lezen en tot dan!

Sid Lemmen
07-09-2020
Toponderzoek