Tien weken geleden heeft Toptalent Sid zich voorgesteld (lees het artikel hier), graag wil hij dit moment nemen om de voortgang van zijn stage te delen.

Nieuwe afspraken

De eerste paar weken zitten er weer op en ik heb al veel geleerd. Niet alleen dingen die met het bedrijf te maken hebben maar ook hoe het is om fulltime te werken. De eerste paar weken heb ik namelijk ‘gewoon’ 40 uur per week gewerkt en dit ging hartstikke goed.

Na een paar weken dit gedaan te hebben kwamen we tot de conclusie dat als ik zo door bleef gaan, ik veel te veel uren had of een stuk eerder mocht stoppen met stage. Daarom hebben we in overleg afgesproken dat ik elke donderdag vrij heb. Verder door de nieuwe corona maatregelen moet ik nu ook één of twee dagen per week thuis werken. Dit maakt het een stuk lastiger om de concentratie vast te houden.

De werkzaamheden

Maar goed, de werkzaamheden. De eerste paar weken heb ik verschillende dingen moeten doen. Korte opdrachten maar ook opdrachten waar ik elke dag aan moest werken en die pas na een paar weken af waren. Zo heb ik al veel rapportages moeten maken en nieuwe leden moeten toevoegen in het systeem, maar ook een langere opdracht waarbij ik meer dan 2000 gegevens in het systeem mocht zetten. Hier heb ik elke dag tijd aan besteed en uiteindelijk is dit ook af!

De twee leukste werkzaamheden tot nu toe vind ik het maken van rapportages en het inbouwen van vragenlijsten. De reden waarom kan ik eigenlijk niet goed beschrijven, laten we het erop houden dat ik het gewoon leuk werk vind.

De twee minder leuke werkzaamheden heb ik nog niet echt. Tot nu toe zijn alle opdrachten wel leuk en prima te doen. De langere opdrachten waarbij je vaak hetzelfde moet doen (zoals de gegevens invullen in het systeem) zijn ook goed te doen. Soms heb ik het wel helemaal gehad hiermee, maar dat is dan mijn eigen schuld, omdat ik zelf mag beslissen hoelang ik hieraan werk.

Leerdoelen

De komende paar weken wil ik me meer gaan focussen op de stageopdracht. De afgelopen weken heb ik veel meegewerkt en schoolopdrachten gedaan maar nu gaat het wel tijd worden dat ik aan de stageopdracht ga werken en hier meer onderzoek naar ga doen.

Verder heb ik nog niet echt leerdoelen, ik wil gewoon mijn dagelijkse werkzaamheden blijven doen en elke dag/ week nieuwe dingen leren. Ik weet zeker dat dit gaat lukken, zeker omdat iedereen binnen Toponderzoek mij hierbij helpt en assisteert.