De vierde belanghebbende groep is de groep: ‘Media & Communicatie’.

Door het ontvangen van bepaalde onderzoeksresultaten kunnen verschillende media en communicatie partijen deze zelf publiceren. Hiermee hebben ze zelf een betrouwbaar artikel die ze kunnen publiceren en hierdoor creëren ze ook meer naamsbekendheid. Als de resultaten ook op sociale media worden geplaatst kunnen ze interactie krijgen en dit zorgt vaak voor meer vertrouwen.

Voorbeeld: Onlangs heeft Toponderzoek onderzoek gedaan naar de jaarwisseling in Limburg (klik hier voor de onderzoeksresultaten). Voor de media en burgers is dit altijd al een groot onderwerp tegen het einde van het jaar. Dit omdat er elk jaar voor- en tegenstanders zijn van vuurwerk en het vuurwerkverbod en hier altijd een grote discussie over ontstaat. Doordat wij een onderzoek hebben gedaan en deze resultaten naar hun toe sturen kunnen hun een goed artikel schrijven, gebaseerd op meningen van de inwoners.   

Wilt u zelf als media & communicatie ook vragen stellen aan burgers? Neem dan contact met ons op.