Toponderzoek bestaat sinds vijf mei 2021 alweer tien jaar en dit mag gevierd worden!

Om deze reden zijn de medewerkers van Toponderzoek terug de tijd ingegaan om te kijken naar alle leuke herinneringen die zij bij Toponderzoek hebben mogen meemaken. Alle medewerkers, inclusief de toptalenten (stagiaires), hebben een verhaal geschreven over hun persoonlijke leukste herinnering bij Toponderzoek. 

Benieuwd naar deze verhalen? Elke week zullen er hieronder twee leukste herinneringen van de medewerkers worden gedeeld. Deze week kunt u de leukste herinneringen van Pauline en Mauro hieronder lezen!

Pauline:

Mijn leukste herinneringen aan Toponderzoek zijn toch wel de borrels en het zwartepieten. Vooral van dat laatste krijg ik een grote glimlach op mijn gezicht. 

Elk jaar weer komt sinterklaas langs en zet hij een aantal wasmanden met pietenpakken op tafel. Aan ons de taak om de lieve Sint een handje te helpen. Samen pietenpakken uitzoeken, elkaar schminken, de lippen stiften en mascara opdoen horen erbij alvorens we op pad gaan. In plaats van de lieve kindertjes uit Horst aan de Maas, bezoeken we altijd andere bedrijven samen met de Sint. Het liefst onaangekondigd samen op pad en kijken of we de manager of baas van het betreffende bedrijf een liedje kunnen laten zingen. Ook hebben we hem of haar wel eens kunnen uitdagen voor een dansje op tafel. 

Uiteraard wordt er na onze tour nog altijd even geborreld, met of zonder schmink. Een leuke traditie die we hopelijk nog lang mogen blijven doen. 

Mauro:

Mijn leukste herinnering aan Toponderzoek is Sinterklaas 2020. Dit was tevens ook mijn eerste Sinterklaas bij Toponderzoek. 

Wij waren thuis de tafel aan het dekken voor het avondeten, het was 5 december dus we gingen gourmetten! Ineens ging de bel, mijn moeder maakte open en er stond een Piet voor de deur. De Piet vertelde dat hij een cadeautje voor Mauro kwam brengen. Dus ik werd geroepen en liep naar de voordeur toe. Ik zag een Piet buiten staan en dacht eerst dat het een van mijn vrienden was, totdat ik de auto zag. Die herkende ik en toen wist ik meteen dat het Martijn was. Dit was echt een superleuke verrassing!

Klaartje:

In de afgelopen (ruime) zes jaar werken bij Toponderzoek heb ik gelukkig al een hele lijst aan leuke herinneringen, waar het dan ook lastig is om één specifiek moment te noteren. 

Als ik terugkijk op deze zes jaar, dan heb ik onder andere herinneringen die gericht zijn op Toponderzoek als bedrijf. Ik denk hierbij aan de onwijze groei die we doorlopen hebben. Als ik terugkijk op hoe ik bij Toponderzoek ben gestart (met alleen Martijn als collega) en waar we nu staan, dan hebben we een groei gemaakt waar ik echt trots op ben. Iedere keer de komst van een nieuwe collega zorgt voor nieuwe, leuke en inspirerende inzichten waar we samen als bedrijf weer door groeien. 

Ook kan ik terugkijken op meerdere leuke onderzoeken, waar ik met al een hele lijst aan mensen contact heb gehad. En laat ik net het contact met anderen zo leuk vinden, dus dan worden er vanzelf leuke herinneringen opgebouwd. 

Maar uiteraard zijn er ook ‘persoonlijke’ herinneringen waar ik blij van word als ik aan Toponderzoek denk. Bijvoorbeeld de pauze-wandelingen met de collega’s, de Communicatiehuis-borrels en het feesten bij Gekke Maondaag in Lottum. 

Genoeg leuke herinneringen dus, op naar nog meer leuke herinneringen!

Jesper:

Mijn leukste herinnering aan Toponderzoek was de start van mijn afstudeerstage. Eerder dit jaar, februari 2021, ben ik begonnen met afstuderen bij Toponderzoek. Hier buig ik mij over een vraagstuk betreffende de positionering van de organisatie. Wat de start van het afstuderen zo interessant maakte, was dat ik al eerder bekend was met Toponderzoek.

In 2017 heb ik al bij Toponderzoek stage mogen lopen. Naast dat het bedrijf destijds nog relatief klein was, 2 medewerkers, was ik zelf ook jonger en groeiende als beroepsprofessional. Mijn werkzaamheden waren toen gevarieerd van aard en hebben mij kennis laten maken met verschillende specialisaties van een marktonderzoeksbureau. Dit heeft mij geholpen om een keuze te maken wat ik in de toekomst wou en hoe ik dit kon behalen.

Vier jaar later heb ik de kans om weer een bijdrage te leveren aan Toponderzoek, door mijn opgedane kennis in de praktijk te brengen. Toponderzoek heeft inmiddels het aantal vaste medewerkers verdriedubbeld en heeft, naast mij, drie toptalenten die een stageperiode meelopen.

Het is leuk om te zien als een organisatie doorgroeit en stappen blijft maken. Wat in 2017 nog 1 kantoor was, is gegroeid naar een nieuw pand met verschillende kleine en grote kantoren. Ook het aantal Tip-burgerpanels is gegroeid in 2021 naar bijna 70!

 Ik ben benieuwd naar de toekomst van Toponderzoek!

Foto: Marco Gielen

https://mg-fotografie.nl/