Sinds 2013 kent de gemeente Laarbeek een inwonerspanel: TipLaarbeek.nl. Het panel is opgezet door de Mooi Laarbeek Krant en onderzoeksbureau Toponderzoek. Via het panel wordt denkkracht georganiseerd en worden ideeën verzameld over maatschappelijke vraagstukken. Na een proefperiode heeft de gemeente dan ook besloten om een langdurige samenwerking aan te gaan met de initiatiefnemers. Op deze wijze is het raadplegen van het panel meer gewoonte geworden dan uitzondering.

Door structureel  meningen te raadplegen gaat de systematiek verder dan een traditionele opiniepeiling (poll).  Het levert bruikbare antwoorden op en biedt de mogelijkheid om over eenzelfde onderwerp meerdere keren vragen te stellen. Na een eerste meting, is daarmee het effect van beleidsbeslissingen te meten. Dat maakt het panel tot een waardevol instrument voor de beleidsmakers.

In het verleden heeft de gemeente Laarbeek het panel ingezet voor vraagstukken rondom: afvalbeleid, retail, communicatie, verkiezingen en evenementenbeleid.

Frank van der Meijden

Burgemeester, Gemeente Laarbeek

Burgerpanel TipMooiGeldropMierlo.nl maakt zichtbaar wat er speelt én leeft in de haarvaten van onze gemeenschap. Doordat we meningen raadplegen, stoppen we niet bij de probleemsignalering, zoals bij een peiling of een poll weleens het geval is. Bij een raadpleging gaan we een stap verder. Op zoek naar de gouden pareltjes. Journalistiek gaan we hier dieper op in.

Guillaume van Stiphout

franchisenemer, MooiGeldropMierlokrant

Wij hebben het concept van burgerpanels omarmd, want feiten vanuit de gemeenschap zorgen voor het allerbelangrijkste nieuws dat je kunt hebben. Als lokale uitgever heb je daar iets aan.

Roy Keller

voorzitter, Nederlandse Nieuwsbladpers (NNP)

Dankzij het TIP-burgerpanel kunnen we onze artikelen meer duiden. We kunnen allemaal denken dat er iets leeft onder de Texelaars, maar als je het echt wilt weten, dan ontkom je er niet aan om ze zelf het vraagstuk voor te leggen. TipTexel.nl helpt ons daarbij.

René de Lange

uitgever, TexelseCourant en bestuurslid NNP

Het is een meerwaarde voor ons uitgeversbedrijf en voor de inhoud van onze weekbladen die midden in de samenleving staan. Door regelmatige raadplegingen bouw je een langdurige relatie op met je lezers en inwoners. We kijken uit naar de verrassende vragen en uitkomsten. Een voordeel is ook dat de gemeenten, verenigingen en commerciële partijen het panel via ons kunnen raadplegen.

John van Veggel

manager, Das Publishers

Burgerpanel TipMooiRooi.nl is een soort burgerpanel die we opgestart zijn omdat we de meningen van Rooienaren zeer belangrijk vinden. We willen de politiek laten zien wat de burgers van Sint-Oedenrode nu echt zelf denken.

Jeroen van de Sande

mede-eigenaar, DeMooiKrant

Met het Tip-burgerpanel kun je significant een goede steekproef houden. Je zou er zelfs de landelijke politiek mee kunnen beïnvloeden.

Roy Keller

voorzitter, Nederlandse Nieuwsbladpers (NNP)

Wij hebben besloten om ook met Tip-burgerpanel mee te doen. Het lijkt ons echt een meerwaarde voor ons bedrijf en de inhoud van de krant, dat midden in de regio staat. Door regelmatige raadplegingen, bouw je een langdurige relatie op met je lezers en inwoners. We kijken uit naar de verrassende vragen en uitkomsten. Een bijkomstig voordeel is dat ook verenigingen en gemeenten vragen kunnen stellen via het panel.

Chantal Roest

uitgever, weekblad De Maas&Waler

Overal waar je komt hoor je dat gemeenten niet naar de burger luisteren of dat er niets met hun stem gebeurt. Een Tip-burgerpanel is een mooie manier om dingen in de gemeenschap te laten zakken en te kijken wat de burgers vinden. Je stopt als het ware een peilstok in je gemeente.

Roy Keller

voorzitter, Nederlandse Nieuwsbladpers (NNP)

Wij hebben het concept van burgerpanels omarmd, want feiten vanuit de gemeenschap kunnen voor ons interessant nieuws opleveren. De resultaten van de raadplegingen vormen een mooie basis voor journalistieke verhalen.

Willie Thijssen

hoofdredacteur, DAS Publishers

Onze lezers kunnen via het burgerpanel TipHorstaandeMaas zonder veel moeite hun zegje doen.

Eric van Kempen

directeur, Kempen Nieuwsmedia

TipAsten past helemaal in deze tijd van burgerparticipatie waarin burgers steeds meer willen meedenken en meepraten. Ze doen dit al op social media. We hopen dat we met TipAsten meer structuur kunnen krijgen in die meningen en zo als weekblad nog meer in de haarvaten van de Astense samenleving te komen. We willen naar een burgerpanel met 500 Astenaren.

Willie Thijssen

hoofdredacteur, Peelbelang, t' Contact en Weekblad voor Deurne

Met TipGemertsNieuwsblad.nl maken we uw mening zichtbaar. Iedereen heeft een mening over wat er speelt in deze wereld -dichtbij en verder van huis- maar deelt deze vaak alleen thuis, op kantoor of in de sportkantine.

Hoe een gemiddelde inwoner van de gemeenten Gemert-Bakel of Boekel over bepaalde zaken dacht, was voorheen vaak onduidelijk. Burgerpanel TipGemertsNieuwsblad.nl laat zien wat er leeft en biedt u de mogelijkheid om daarover oplossingsgericht mee te denken en mee te praten. Dat komt zowel de nieuws- en informatievoorziening als de gemeenschap als geheel ten goede. Het sluit naadloos aan op onze kerngedachte dat samen sterker maakt. En dat is top!

Marcel Bosmans en Rob Vlemmings

hoofdredacteur, Gemert Media, uitgever van het Gemerts Nieuwsblad

Met onze kranten willen we dicht bij de samenleving staan; we willen inzicht krijgen wat er in de haarvaten van die samenleving leeft. Toponderzoek kan ons daarbij prima helpen. Samen gaan we Limburgsbreed per gemeente een representatief burgerpanel opzetten, dat meedenkt over wat lokaal leeft en speelt.

Rob Willems

manager redactie, Concentra Media en uitgever Via-kranten

Op deze manier kunnen wij als krant nog dichter bij de burger komen te staan. Daarnaast kunnen we op een leuke en interessante manier nieuws hieruit genereren en daarbij zijn dit soort onderzoeken ook van grote toegevoegde waarde voor de politiek in de gemeente Laarbeek.

Karel van Deurzen

algemeen vennoot, Laarbeek Media

Uw mening wordt geraadpleegd, waardoor regionale besluiten, die ons allen in Geldrop-Mierlo aangaan, afgestemd zijn op de wensen en ideeën van Geldrop- en Mierlonaren. Dit komt doordat honderden Geldrop- en Mierlonaren meedenken en meepraten. Niet incidenteel, maar maandelijk.

Emmy Pero

redactie, MooiGeldropMierloKrant

Lokaal nieuws en lokale informatie ‘met, voor en door de gemeenschap’ brengen is de core business van Concentra Media Nederland. Inwonersonderzoek uitvoeren is dat niet. “We speurden al een tijdje naar een goede partner die ons hierbij zou kunnen helpen. Het in Horst aan de Maas gevestigde Toponderzoek was eveneens op zoek naar een partij om mee samen te werken. Al vrij snel nadat we aan elkaar waren voorgesteld, was er een ‘klik’. Die bleef. Toponderzoek heeft veel ervaring en goede resultaten geboekt door het opzetten van verschillende burgerpanels. Ik kijk dan ook erg uit naar onze samenwerking en verwacht er veel van.

Roger Scholtes

commercieel directeur, Concentra Media Nederland

Door lid te worden van burgerpanel TipdeloopHelmond.nl geeft u maandelijks, op een onafhankelijke manier, uw mening over actuele onderwerpen. Raadplegingen onder de burgers vinden in onze stad niet plaats en daarom hebben De Loop Helmond en Toponderzoek de handen ineen geslagen om dit te realiseren.

Ad Klaasen

eigenaar, Ad Communicatie

Klantverhalen

default image

"De samenwerking met het Tip-panel was top"
"De bevolking heeft flink gereageerd, er was grote belangstelling voor de enquête. Ik ben blij dat er zoveel mensen hebben meegedaan, het leeft wel".

Onderzoek TipMooiGeldropMierlo.nl rondom vuurwerk.

Berry Link Burgemeester van de gemeente Geldrop-Mierlo 2 november 2018

<< Prev
Next >>

Inschrijven voor Topletter

Categorieen