• Wil je weten hoe volksvertegenwoordigers, zoals raadsleden, denken over actuele maatschappelijke vraagstukken?

  • Ben je benieuwd hoe alle burgemeesters denken over een actueel thema, zoals veiligheid?

  • Of wil je een draagvlakmeting hebben voor nieuwe vormen van democratie?

 

→ Stop met zoeken en maak gebruik van de overheidsdatabase waar alle politieke bestuurders en topambtenaren van Nederland in staan. Kijk op www.overheidinnederland.nl en vind de contactgegevens van bijna 50.000 overheidsfunctionarissen.

Maak gebruik van een raadpleging onder politici en neem onderbouwd beslissingen. Start vandaag nog een eigen raadpleging. (Klik hier voor onze werkwijze)

 

Enkele referenties van onze overheidsonderzoeken:

 

Je kunt ons ook volgen via Facebook:

[efb_likebox fanpage_url="OverheidinNederland.nl" fb_appid="846720078759202" box_width="400" box_height="450" locale="en_US" responsive="0" show_faces="1" show_stream="1" hide_cover="0" small_header="0" hide_cta="0" animate_effect="fadeIn" ]

Klantverhalen

Sinds 2013 kent de gemeente Laarbeek een inwonerspanel: TipLaarbeek.nl. Het panel is opgezet door de Mooi Laarbeek Krant en onderzoeksbureau Toponderzoek. Via het panel wordt denkkracht georganiseerd en worden ideeën verzameld over maatschappelijke vraagstukken. Na een proefperiode heeft de gemeente dan ook besloten om een langdurige samenwerking aan te gaan met de initiatiefnemers. Op deze wijze is het raadplegen van het panel meer gewoonte geworden dan uitzondering.

Door structureel  meningen te raadplegen gaat de systematiek verder dan een traditionele opiniepeiling (poll).  Het levert bruikbare antwoorden op en biedt de mogelijkheid om over eenzelfde onderwerp meerdere keren vragen te stellen. Na een eerste meting, is daarmee het effect van beleidsbeslissingen te meten. Dat maakt het panel tot een waardevol instrument voor de beleidsmakers.

 

In het verleden heeft de gemeente Laarbeek het panel ingezet voor vraagstukken rondom: afvalbeleid, retail, communicatie, verkiezingen en evenementenbeleid.

Frank van der Meijden Burgemeester van de gemeente Laarbeek 6 april 2018

<< Prev
Next >>

Inschrijven voor Topletter

Categorieen